Ingrediente
- 3 kg. vinete
- 3 kg. gogosari
- ½ l ulei
- otet de 9 grade, apa, piper boabe, sare
Preparare:
Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rind legumele cu ulei fierbinte pina prind o crusta aurie.
Intre timp, se spala si se oparesc bine borcane mici. La 1 l de otet se adauga 1 ½ l de apa, 10 gr. piper boabe si 75 gr. sare si se fierbe totul in clocote 5 minute.
In fiecare borcan mic, se pun alternativ straturi de vinete si gogosari presati, apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos. Se leaga borcanele cu celofan si se fierb pe baia de aburi, 30 de minute.
Durata
2 h
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Prima referinta la cafea, din surse inregistrate, dateaza din secolul al IX-lea, dar cu multe secole inainte, existau multe legende arabe de...
-
Reguli pentru a prepara o cafea turceasca adevarata! Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, in masini special...
-
Un cocktail cremos, acoperit cu ccoaja rasa de portocale, ideal pentru o seară liniştită acasă... Ingrediente 200 ml cafea la filtru 1 ...
-
Ingrediente - 3 kg. vinete - 3 kg. gogosari - ½ l ulei - otet de 9 grade, apa, piper boabe, sare Preparare: Se curata vinetele, s...
-
Irish Coffee se obtine din cafea amestecata cu whisky si se serveste fierbinte, eventual cu frisca pe deasupra. Irish Coffee a fost invent...
-
Pentru 5 borcane de 800g - 3-4 kg vinete, cat de mici gasiti (vinete de 10-15 cm) - sucul de la 5 kg rosii (daca ramane, il conservi fie s...
-
Aceasta reteta speciala de cafe glace este usor de facut si foarte recomandata in zilele fierbinti de vara. Ingrediente: - 3/4 l lapte...
-
Metoda de preparare Se pune la fiert, pe foc mic, jumatate din smantana pentru frisca si boabele de cafea zdrobite. La primul clocot,...
-
* Cafea de criza: Se ia o boaba de cafea, se leaga cu o ata, si se scufunda de 2-3 ori in ceasca cu apa fierbinte. La fiecare 3 cafele se sc...
nu inteleg exact ce iseamna "apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos." care sos? otetul cand se pune?
RăspundețiȘtergereMa refer la uleiul in care sau prajit legumele amestecat cu otetul si celelalte ingrediente.
RăspundețiȘtergere