duminică, 26 septembrie 2010

Aperitiv de vinete si gogosari

Ingrediente

- 3 kg. vinete
- 3 kg. gogosari
- ½ l ulei
- otet de 9 grade, apa, piper boabe, sare



Preparare:

Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rind legumele cu ulei fierbinte pina prind o crusta aurie.

Intre timp, se spala si se oparesc bine borcane mici. La 1 l de otet se adauga 1 ½ l de apa, 10 gr. piper boabe si 75 gr. sare si se fierbe totul in clocote 5 minute.

In fiecare borcan mic, se pun alternativ straturi de vinete si gogosari presati, apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos. Se leaga borcanele cu celofan si se fierb pe baia de aburi, 30 de minute.

Durata
2 h

2 comentarii:

  1. nu inteleg exact ce iseamna "apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos." care sos? otetul cand se pune?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma refer la uleiul in care sau prajit legumele amestecat cu otetul si celelalte ingrediente.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare