duminică, 26 septembrie 2010

Conserva de vinete in suc de rosii

Pentru 5 borcane de 800g
- 3-4 kg vinete, cat de mici gasiti (vinete de 10-15 cm)
- sucul de la 5 kg rosii (daca ramane, il conservi fie sau il folosesti la o supa de rosii)
- sare
- 10 catei de usturoi taiati feliute subtiri

 Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender (dupa ce le-ai curatat de codita si alte mizerii).

Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin (cam 30 min din momentul fierberii). La sfarsit adauga usturoiul taiat.

Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin. Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.Fierbe borcanele in apa cam 1 ora.

Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra. Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare