sâmbătă, 16 iulie 2011

Irish Coffee

Irish Coffee se obtine din cafea amestecata cu whisky si se serveste fierbinte, eventual cu frisca pe deasupra.

Irish Coffee a fost inventată în 1940 de către Joseph Sheridan, bucătarul de la hidroportul Foynes ( Aeroportul Internaţional Shannon ).

Sheridan a fost cel care a adăugat whiskey în cafea, în iarna anului 1940, pentru a încălzi un grup de pasageri americani.

Ingrediente:

 - 120 ml cafea tare
 - 2 lingurite de zahar brun
 - 40 ml whisky
 - 100 g frisca naturala

Mod de preparare:

 1. Aveti nevoie de un pahar cu peretii foarte grosi.
 2. Preparati o jumatate de ceasca de cafea tare.

 Se pun apoi cele doua lingurite de zahar in pahar, se incalzeste whiskyul intr-un ibric si se toarna peste zahar. Se aprinde whiskyul cu mare grija prin folosirea unui chibrit, apoi se stinge flacara  prin turnarea cafelei calde pana la umplerea paharului. Se orneaza apoi paharul cu frisca.

O alta reteta: 

Ingrediente:

- 50 ml whiskey irlandez
- 240 ml de cafea preparată (tare)
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură de frişcă

Preparare:

1.Puneţi o linguriţă de zahăr într-un pahar înalt şi turnaţi whiskey-ul şi cafeaua fierbinte peste.

2.Amestecaţi bine, până când se topeşte zahărul.

3.Adăugaţi o lingură de frişcă bătută (sau din tub)

Se serveşte fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare