sâmbătă, 16 iulie 2011

Café Glacé



Aceasta reteta speciala de cafe glace este usor de facut si foarte recomandata in zilele fierbinti de vara.

Ingrediente:

- 3/4 l lapte
- 3 dl cafea concentrata
- 300 g. zahar
- 300 g frisca
- vanilie

Mod de preparare: 

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in vas si se amesteca. Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.


O alta reteta

Ingrediente: 

- 1 l lapte foarte gras
- o lingura de cacao
- praf de scortisoara
- 1/2 pahar cu rom
- 5 linguri de zahar brun
- 5 linguri de frisca


Mod de preparare:

Cand cafeaua este calduta inca, se adauga toata ingredientele de mai sus. Se amesteca bine si se imparte in 5 pahare mari. Se adauga cate 2 cuburi de gheata in fiecare paharel.

Deasupra se pune cate o lingura de frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare